Kesäkuussa 2018 AHL-joukkue Wilkes-Barre/Scrantonin päävalmentaja Clark Donatelli söi illallista apuvalmentaja Jarrod Skalden ja tämän vaimon Erin Skalden kanssa. Illallisesta tuli täysi painajainen, josta on nyt syntynyt valtava kohu lähes kaksi ja puoli vuotta myöhemmin.

Illallinen sai ikävän käänteen, kun Jarrod Skalde poistui pöydästä järjestääkseen seurueelle kyydin hotellille. Tänä aikana Donatelli teki ”ei-toivottuja seksuaalisia iskuyrityksiä ja fyysistä kontaktia” Erinin kanssa, kuten oikeushaasteessa kuvaillaan. Erin laittoi tilanteessa vastaan, mutta Donatelli syytteen mukaan tunki toistuvasti kättään hänen hameensa alle ja kosketteli hänen rintaansa.

Kun hotellikyyti saapui, Donatelli vaati, että Jarrod Skalde istuu auton etupenkille. Hän istui taakse kahdestaan Erinin kanssa, jossa seksuaalinen ahdistelu jatkui.

Nyt tapauksen pohjalta oikeuteen on haastettu NHL-seura Pittsburgh Penguins. Haasteen mukaan Jarrod Skalde sai kostoksi potkut, kun hän nosti asian esiin. Seuran mukaan kyseessä oli koronaviruksen pakottamista leikkauksista.

Kohun keskelle on joutunut erityisesti Minnesota Wildin GM Bill Guerin, joka työskenteli tuohon aikaan Pittsburghissa ja hoiti tilannetta. Häntä ei syytetä henkilökohtaisesti mistään, mutta Guerinin väitetään halunneen pitää asian salassa ja neuvoneen Skaldeja pysymään asiasta hiljaa.