Ottawa Senators on pudonnut muutamassa kaudessa NHL:n Stanley Cup -finalistista sarjan peräpään joukkueeksi.

Keskellä uudelleenrakennusta olevalla seuralla on tällä hetkellä riveissään lukuisia superlupauksia, joskin nykyrungon kasvaminen haastajatason huippujoukkueeksi ottanee vielä useamman vuoden. Seuran omistaja Eugene Melnykin mukaan taustalla on kuitenkin selvä visio tulevaisuuden menestysjoukkueesta.

– Kukaan muu ei ole tehnyt samaa kuin minä. En välitä muiden mielipiteistä. Teimme aikoinaan listan: luovuimme kuudesta kärkihyökkääjästämme. Näyttäkää minulle yksi ammattilaisjoukkue, joka on luopunut kuudesta kärkipelaajastaan. Sinun on oltava tietyssä iässä kuuluaksesi joukkueeseen, Melnyk perustelee Ottawa Sunin haastattelussa.

– Olimme valmiita ottamaan vastaan kaiken sen paskan. Lopulta toivomme olevamme oikeassa. Jos onnistumme, olemme kuninkaita. Jos epäonnistumme, olemme täysiä pummeja.

Senators on viime vuosien aikana rakentanut joukkuettaan vahvasti varaustilaisuuksien pohjalta. Poissa ovat mm. tähtipuolustaja Erik Karlsson sekä huippuhyökkääjät Mike Hoffman, Mark Stone, Matt Duchene sekä Kyle Turris. Tilalla nähdään tätä nykyä mm. superlupaava puolustaja Thomas Chabot sekä seuran oma kärkivaraus, hyökkääjä Brady Tkachuk. Seura hankki nuorten lupaustensa tueksi myös kokemusta pestaamalla offseasonilla venäläishyökkääjä Jevgeni Dadonovin sekä kaksinkertaisen Stanley Cup -mestarivahti Matt Murrayn .

– Unelmamme on voittaa Stanley Cup, ja olemme rakentaneet joukkueemme sen pohjalta alusta alkaen, Melnyk paaluttaa.

Omistaja kertoi aiemmin medialle seuran tavoittelevan NHL:n mestaruutta seuraavan neljän vuoden sisällä.