Kasperi Kapasen hankinta ei riitä? NHL-asiantuntijalta tyly arvio: ”Pittsburghin mestaruusikkuna sulkeutunut”

© Kuva: Getty Images

Pittsburgh Penguins on ratsastanut vuodesta 2005 alkaen kahden nuoren supertähtensä, Sidney Crosbyn ja Jevgeni Malkinin johdolla kolmeen Stanley Cupin voittoon.

Nyt NHL:n pitkäaikaisen kärkiseuran tilanne on kuitenkin auki. Ikääntyvässä tähtikaksikossa saattaisi hyvinkin olla jäljellä bensaa ainakin yhteen mestaruuskevääseen, joskaan näiden ympärille rakennetusta kokoonpanosta löytyy useita kysymysmerkkejä. Tätä mieltä on ainakin Spittin Chiclets -podcastissa seuran tilaa kommentoinut entinen NHL-pomo Brian Burke. Kokenut ex-GM vertaa Penguinsin tilannetta Chicago Blackhawksin vastaavaan.

– Mielestäni Pittsburgh ei ole riittävän hyvä voittamaan. Aivan sama mitä he tekevät palkkakattotilanteensa kanssa, minun nähdäkseni heidän mestaruusikkunansa on sulkeutunut. Kun katsot itäistä konferenssia, ovatko he parempia kuin Tampa Bay Lightning? Eivät. Entä parempia kuin Washington Capitals? Eivät. Entä parempia kuin Boston Bruins? Eivät, Burke arvioi.

Burken mielestä sekä Blackhawksin että Penguinsin nykykokoonpanojen rungon suuruuden aika oli ja meni, ja seurojen olisikin nyt keskityttävä tulevaisuuden rakentamiseen sen sijaan, että nämä yrittäisivät väkisin roikkua mukana mestaruustaistelussa.

Burken arviosta huolimatta on vaikea kuvitella Patrick Kane, Jonathan Toews, Crosby tai Malkin päättämässä uraansa jossain toisaalla kuin nykyisissä seuroissaan.

LUE MYÖS: Lähde: Pittsburgh Penguins oli lähellä varata kolmannen supertähtisentterin Crosbyn ja Malkinin rinnalle

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!