NHL-agentti Bayne Pettinger kertoi tuoreessa The Athleticin haastattelussaan olevansa homoseksuaali. Suuren taakan harteiltaan pudottanut 33-vuotias on saanut kiitosta paljastuksestaan.

Pettinger on kertonut asiasta perheelleen jo kymmenen vuotta sitten. Sen jälkeen 33-vuotias agentti on pyöritellyt asiaa mielessään viettäen useita unettomia öitä. Pettinger mietti pahinta reaktiota, mikä hänen seksuaalinen suuntautumisensa voisi aiheuttaa muun muassa ystävissään Tyson Barriessa tai Morgan Reillyssa.

Nyt kuitenkaan Pettinger ei voisi edes ajatella, että hän ei olisi kertonut ystävilleen homoudestaan.

– Nykyään en voisi edes ajatella, etten olisi kertonut. Olisin ollut silloin vain kuori itsestäni ja aloin nähdä sen, Pettinger aloittaa The Athleticin haastattelussa.

Pettingerin huolet asian suhteen katosivat nopeasti. Agentin ulostulo sai tukea miehen asiakkalilta ympäri taalaliigaa.

– Tämä ei muuta mitään, minä olen iloinen jos sinä olet iloinen, Connor McDavid viestitti Pettingerille hänen kerrottuaan asiasta.

Viestit Sidney Crosbylta, Barrielta sekä muilta pelaajilta olivat kaikki kannustavia sekä positiivisia.

Pettingerin mukaan päätös tulla julki asian kanssa kumpusi kahdesta syystä. Ensimmäinen oli lievittääkseen salaisuuden tuomaa taakkaa harteillaan. Toiseksi oli Brian Burken pojan Brendanin muiston kunnitoittaminen.

Brendan tuli kaapista vuonna 2009 vain muutama kuukausi ennen traagista kuolemaansa auto-onnettomuudessa. Pettinger keskusteli isä-Brianin kanssa ennen ulostuloaan. Burke perusti homofobiaa vastustavan liikkeen Voit pelata kaksi vuotta Brendanin kuoleman jälkeen.

– Muistan Brendan Burken tapauksen. Se kosketti minua syväti, sillä hän oli tienraivaaja muille. Hän ositti, että voit olla homo ja työskennellä samalla ammattiurheilussa, Pettinger jatkaa.

Pettinger toivoo voivansa innoittaa muita tulemaan kaapista päätöksellään.