Ilves tiedotti kotisivuillaan, että alkukaudesta Mestistä KOOVEEssa pelannut Joona Koppanen (arkistokuvassa) siirtyy tupsukorviin toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella.

Tampereen Ilves

@ilveshockey
NHL-seura Boston Bruinsin sopimuspelaaja Joona Koppanen palaa Ilvekseen toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella!

📝 Tiedote: bit.ly/2HLfjwg

#Ilves #Liiga #Tampere

Boston Bruinsin omistavan hyökkääjän liittyminen Ilvekseen miellyttää seuraa – luonnollisesti.

– Kaikki osapuolet voittavat tällä järjestelyllä. Pelaajana hän on tuttu niin Ilveksen taustaorganisaatiolle ja valmentajille kuin tuleville joukkuekavereilleenkin, urheilujohtaja Timo Koskela selvittää.

– Hän tietää jo valmiiksi joukkueemme toimintatavat. Kovan työmoraalin omaava Koppanen pelaa vahvasti molempiin suuntiin, ja hänen liikkeensä ja luistelutaitonsa ovat isokokoiseksi pelaajaksi erinomaiset.

Vuonna 1998 syntynyt tamperelainen nakutti KOOVEEssa 10 pelissä hurjat tehot 6+11=17 (+4). Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari pelasi viime kaudella AHL:ää Providence Bruinsissa ja ECHL:ää Atlanta Gladiatorsissa.

– Haluamme kiittää pelaajaa, Boston Bruinsia ja KOOVEEta tämän lainan mahdollistamisesta. Tiedotimme Liigaa alustavasti asiasta jo lauantaina, kun saimme lääkäreiltämme päivityksen loukkaantumistilanteestamme pelin jälkeen. On hienoa, että Joona oli heti valmis tarjoamaan apuaan Ilvekselle, kun sitä kysyimme ja tarvitsimme. Siitä hänelle vielä iso kiitos.

Ilveksen hyökkääjistöstä putosi äskettäin Joona Ikonen kuukausiksi.

Ilveksen muita NHL-taustaisia miehiä ovat Barrett Hayton, Matias Maccelli, Arttu Ruotsalainen, Lassi Thomson ja Juuso Välimäki.