Columbus Blue Jacketsin suomalais-GM Jarmo Kekäläinen järjesti NHL:n varaustilaisuuden jättiyllätyksen, kun hän nappasi ensimmäisen kierroksen 21. valinnalla venäläishyökkääjä Jegor Tsinahovin.

Varaus tuli niin asiantuntijoille, kuin myös faneille täysin puskista. Sportsnetin draft-asiantuntijat eivät olleet edes koskaan kuulleetkaan Tsinahovin nimestä.

– Hän oli todella korkealla meidän listallamme. Meillä olisi ollut mahdollisuus siirtyä taaksepäin, jotta olisimme saaneet hänet myöhemmin. Jos yhden asian olen 25 vuoden aikana NHL:ssä oppinut, niin kun omalla listalla korkealla oleva pelaaja on vapaana, niin silloin ei peruutella, Kekäläinen perusteli valintaansa NHL.comille.

– Jegor oli meidän listallamme kymmenen parhaan joukossa. Emme voineet ottaa riskiä, että joku ottaisi hänet meidän vuorojemme välillä. Olemme erittäin tyytyväisiä varaukseemme, Kekäläinen jatkoi.

Ensi helmikuussa 20 vuotta täyttävä Tsinahov on pelannut tällä kaudella KHL:ssä Avangard Omskin KHL-seurassa 12 ottelua tehopistein 5+2=7. Viime kaudella 181-senttinen hyökkääjä pelasi Omskin juniorijoukkueessa 56 ottelua pistein 27+42=69.

– Uskomme, että hänellä on todella paljon taitoa. Hänen peliälynsä on loistavaa – hän näkee jään hyvin ja hän osaa haastaa yksi-vastaan-yksi -tilanteissa. Hänen laukauksensa on myös erinomainen. Hänellä on useita eri ominaisuuksia, jotka siirtyvät hyvin Pohjois-Amerikan jääkiekkoon ja NHL-kiekkoon. Tästä syystä varasimme hänet tässä kohtaa, ja sen takia hän oli niin korkealla listallamme, Kekäläinen kertoo.