Nykyisin Detroit Red Wingsin GM:nä työskentelevä Steve Yzerman seuraa suurella mielenkiinnolla Tampa Bay Lightningin ja Dallas Starsin välistä Stanley Cup-finaalisarjaa.

55-vuotias Yzerman toimi Tampan GM:n tehtävissä 2010-18 rakentaen käytännössä valtaosan nykyisen menestysryhmän rungosta ja liputtaa floridalaisjoukkueen mestaruuden puolesta.

– En tiedä onko se tyytyväisyyttä, mutta olisin todella onnellinen organisaation – (omistaja) Jeff Vinikin, (GM) Julian BriseBoisin, pelaajien, valmennuksen ja koko yhteisön puolesta, Yzerman totesi viikonloppuna videopuhelussaan pohjoisamerikkalaismedialle ja jatkoi:

– Minulla on siellä paljon mahtavia ystäviä ja opin tuntemaan hyvin useat pelaajat. He ovat tehneet kovasti töitä ja rakentaneet tätä menestystä ja pidän heille peukkuja.

Yzerman puhuu Tampa-liputuksestaan huolimatta diplomaattisesti myös Starsissa olevista tutuistaan.

– Dallasista löytyy (entinen Red Wingsin apulais-GM) Jim Nill, sekä (päävalmentaja) Rick Bowness, hän oli yksi valmentajistamme Tampassa. Mestaruus olisi hieno saavutus myös heille, mutta koska Tampan organisaatio on itselleni niin läheinen, olisi mahtavaa jos he hoitaisivat homman.

Ottelusarja on viiden pelin jälkeen Tampalle 3-2. Kuudes kamppailu pelataan varhain tiistaiaamuna Suomen aikaa.