Vancouver Canucksin kausi oli iso menestys ennakko-odotuksiin nähden. Seura jäi vain yhden voiton päähän paikasta NHL:n itäisen konferenssin finaaleista.

Vancouverilla on kasassa nuori ja kehittyvä joukkue myös ensi kaudeksi. Kova potentiaali tuo myös omat haasteensa jatkoa ajatellen.

– Olemme nähneet nuorien pelaajien tekevän kovaa tulosta uriensa alkuvaiheilla. Meillä on paljon hyviä nuoria pelaajia täällä, ja meidän on varmistettava, että pystymme tarjoamaan heille tulevaisuudessa jatkosopimukset, GM Jim Benning kommentoi Sportsnetille.

– Joudumme tekemään joitain vaikeita päätöksiä, jopa nuorten pelaajiemme kohdalla, että voimme ensi vuonnakin olla kilpailukykyisiä ja kasvaa seurana.

Sportsnetin arvion mukaan Vancouver saattaa joutua luopumaan Troy Stecheristä ja Jake Virtasesta. Kummankin sopimus on katkolla, eikä seuralla ole välttämättä varaa kalliisiin jatkokontrakteihin.

Virtanen pelasi uransa parhaan kauden. Kanadalaislaituri nakutti 69 runkosarjaottelussa tehot 18+18=36. Stecher puolestaan keräsi takalinjoilta tehot 5+12=17.

Brock Boeser on myös mahdollinen palkkakaton uhri. Hän tienaa kaudesta 5,875 miljoonaa dollaria ja sopimus kestää vuoteen 2022 asti. Boeser ei kuitenkaan ole joukkueensa parhaita hyökkääjiä, ja Vancouver saattaa haluta käyttää rahat johonkin muuhun osa-alueeseen.