Dallas Stars koki 0-3 tappion Vegas Golden Knightsille viime yön pudotuspeliottelussa. Läntisen konferenssin finaalisarja on nyt 1-1 tasatilanteessa kahden pelatun matsin jälkeen.

Dallas oli ensimmäiset kaksi erää todella flegmaattinen ja sortui toistuvasti typeriin jäähyihin. Päävalmentaja Rick Bowness päättikin herätellä joukkojaan rajulla liikkeellä kolmanteen erään. Hän kutsui hyvin pelanneen Anton Khudobinin penkille ja maalille luisteli 21-vuotias Jake Oettinger.

Oettingerille tämä kausi oli hänen ensimmäisensä ammattilaisena. NHL:ssä hän ei ollut pelannut koskaan aiemmin. Maalivahti nuorukainen suoriutui kuitenkin illasta kunnialla ja pysäytti kaikki viisi kohti tullutta laukausta.

Koskaan aiemmin NHL:n historiassa maalivahti ei ole pelannut debyyttiään konferenssifinaaleissa. Ylipäätään uran ensimmäinen NHL-ottelu pudotuspeleissä on harvinaista herkkua. Tänä vuonna tapauksia on nähty kaksi, kun Boston Bruinsin Dan Vladar pelasi ensimmäisen NHL-matsinsa Tampa Bay Lightningia vastaan aiemmin.