NHL:ssä nähtiin lauantai-iltana brutaali taklaus, jossa ottavana osapuolena oli Tampa Bay Lightningin Yanni Gourde. Laidasta irti ollut, mutta siihen rusikoitu pelaaja jäi Boston Bruinsin Nick Ritchien ruman töötin alle.

Sikailuunsa sittemmin tappelulla joutunut vastaamaan pelaaja selitteli tekosiaan NHL:n kotisivuilla pelin jälkeen.

– Minulla ei ollut aikomusta laittaa kaveria jäähän tai loukkaannuttaa ketään. Olin juuri viemässä taklauksen loppuun ja ajattelin tekeväni sen hyvin pitämällä kädet alhaalla, Bostonin syksyn epäonnistujiin muutenkin lukeutuva Ritchie sanoi ensiksi.

Tietysti kanadalaista taklaajaa ei voi täysin tuomita – pitää muistaa, ettei luistimilla omaa vauhtia oteta pois napsusta.

– Ehkä Gourde ei sitten odottanut taklausta ja hän oli juuri luopunut kiekosta. Pelaan vain omaa peliäni ja tämä on osa kiekkoa. Joskus näitä sattuu, vajaat parimetrinen ja reilut satakiloinen järkäle pyöritteli.

Olkapää edellä laitaan paiskautunut Gourde onneksi pystyi palaamaan askiin päätöserään, vaikka hän keräili itseään töötin jälkeen jäässä pitkään.

– Se oli kova olka olkaa vasten. Liekö rangaistus tuli, kun 100 kiloinen taklaa 80 kiloista, Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy huokasi.

Ritchie sai kaudelleen jatkoaikaa kaupassa, jossa hän siirtyi Anaheim Ducksista Bostoniin. Pelaaja teki runkosarjan seitsemässä Bruins-pelissä tehot 1+1=2 (-2), kahdeksan pudotuspeliottelun saldo on 1+0 (-3).

Tampa voitti lauantai-illan pelin 3-1 siirtyen ottelusarjassa samoin luvuin johtoon. Se iski kolmannen maalinsa Ritchien vitosen aikana ylivoimalla.