Alex Pietrangelo on syksyn UFA-markkinoiden kuumimpia nimiä. 30-vuotias, oikealta laukova kahden suunnan puolustaja, joka on juuri voittanut Stanley Cupin joukkueensa kapteenina. Kuka tuollaista pelaajaa ei haluaisi?

Herkullisen tilanteesta tekee se, että Pietrangelo on kotoisin Torontosta. Jääkiekkohullussa kaupungissa miehen perään on kuolattu jo pitkään, vaikka jälleen yhden supertähden hankkiminen Maple Leafsiin kuulostaa äkkiseltään täysin mahdottomalta.

Sportsnet-toimittaja Luke Fox haluaa uskoa toisin. Hän listaa kaksi syytä, miksi Pietrangelo saattaisi löytää kotiin ensi kaudeksi.

– Ensinnäkin, Kyle Dubas – joka tuntee painetta ensimmäisellä kesäkaudellaan – aloitti raivaamaan tilaa palkkakattoon kauppaamalla Kasperi Kapasen. Hän mainitsi jälkeenpäin, että ”tuo osoitti, että meidän pelaajillamme on hyvä vaihtoarvo markkinoilla”. Hän ei poissulkenut kauppaavansa muitakin pelaajia kokoonpanosta.

– Toiseksi, Vladimir Tarasenkon tulevaisuus lajin parissa on valtava kysymysmerkki. Hän käy läpi kolmatta olkapääleikkaustaan, eikä hyökkääjän kuntoa edes arvioida uudelleen seuraavaan viiteen kuukauteen.

Tarasenkon tilanne saa St. Louis Bluesin GM Doug Armstrongin takuulla miettimään, onko dollareita syytä sijoittaa jo valmiiksi laadukkaaseen puolustukseen. Hyökkäyspää lienee tällä hetkellä kriittisemmässä jamassa.

23-vuotias RFA-puolustaja Vince Dunn on lisäksi ilman sopimusta, joten hänen palkankorotuksensa syö sekin Pietrangeloon käytettävissä olevia varoja.