NHL:ssä kulttipelaajan maineen luonut ex-maalivahti Ilja Bryzgalov on tehnyt rohkean kannanoton liittyen Yhdysvalloissa vallitsevaan rasisminvastaiseen taisteluun.

40-vuotias Bryzgalov näkee, että Wisconsin osavaltiossa viime viikonloppuna poliisin ampumisen kohteeksi joutuneen Jacob Blaken tapauksella ei ole mitään yhtenäisyyttä jääkiekkoon ja NHL:n pudotuspeleihin.

– En näe ongelmaa tässä, joten he voisivat vain jatkaa pelaamista. En näe yhteyttä NHL:llä ja tällä Wisconsin tarinalla, josta tiedämme hyvin vähän. Miten jääkiekko, urheilu ja poliisin laittomat toimet liittyvät toisiinsa? Venäläislegenda hämmästeli uutistoimisto TASS:in haastattelussa.

NHL liittyi torstaina taisteluun rasismia vastaan, kun sarja päätti muiden Yhdysvaltojen suurten urheilusarjojen tapaan boikotoida kahden seuraavan päivän otteluita.

– Olen kyllästynyt tähän hypetykseen. Jos puhumme Black Lives Matter -kampanjasta, niin eikö valkoisilla, latinoilla tai aasialaisilla ole mitään merkitystä? Kaikki on niin poliittista. Se, että väittää urheilun liittyvän jotenkin asiaan kuulostaa absurdilta, Bryzgalov täräytti.