Dallas Starsin hyökkääjällä Denis Gurianovilla oli perjantaina kaikki tähdet kohdillaan.

23-vuotias venäläinen paukutti Calgary Flamesia vastaan pelatussa ottelussa huimat neljä maalia, ja johdatti joukkueensa lopulta komeaan 7-3-voittoon. Stars eteni voittonsa ansiosta pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Gurianovin satumainen iltapuhde jää NHL:n historiankirjoihin, sillä hänestä tuli ensimmäinen samassa pudotuspeliottelussa neljä maalia tehnyt venäläispelaaja.

Gurianov on myös NHL:n kaikkien aikojen toinen tulokaspelaaja, joka on kyennyt tekemään neljä maalia pudotuspelikamppailussa. Vastaavaan suoritukseen pystyi St. Louis Bluesin hyökkääjä Tony Hrkac vuonna 1988.

Ottelussa 4+1 tehot mättäneestä Gurianovista tuli myös NHL:n historian kuudes tulokaspelaaja, joka on tehnyt pudotuspeliottelussa vähintään viisi pistettä. Samaan suoritukseen ovat pystyneet muun muassa NHL-legendat Joe Mullen ja Jean Beliveau.

Eniten pisteitä yhdessä NHL:n pudotuspeliottelussa tulokkaana on iskenyt suomalaishyökkääjä Mikko Leinonen, joka teki vuonna 1982 New York Rangersin väreissä kuusi tehopistettä 0+6. Leinosella on yhä hallussaan NHL:n pudotuspeliottelun syöttöpisteiden ennätys.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Denis Gurianov (4-1—5) became the sixth rookie in NHL history to collect at least five points in a playoff game and the second to do so in a series-clinching game, joining Joe Mullen in Game 4 of the 1982 DSF. #NHLStats #StanleyCup