Pittsburgh Penguinsin nykyisen kokoonpanon ympärillä pyörivät siirtohuhut käyvät kuumina.

Triblive-verkkosivuston Mark Madden nostaa uusimpana vaihtoehtona ilmoille tällä kaudella NHL-uransa ennätyksen, 27 maalia Jevgeni Malkinin rinnalla mättäneen laitahyökkääjä Bryan Rustin.

– En varsinaisesti usko tähän, mutten olisi yllättynyt jos he kauppaisivat Rustin – pelaajan joka pelasi juuri uransa parhaan kauden maalimäärissä mitattuna. Hän johti myös joukkueensa tilastoja tehdyissä ylivoimamaaleissa. Hän on nopea ja monipuolinen pelaaja. Lisäksi sarjassa on joukkueita, jotka olivat kiinnostuneita hänestä aiemmin, Madden järkeilee.

– En usko Penguinsin varsinaisesti yrittävän hankkiutua eroon hänestä, mutta mikäli he tarvitsevat tilaa palkkakattoonsa, tämä on siirto joka saattaa tapahtua, Madden uskoo.

Myös konkarihyökkääjä Patric Hörnqvistin nimi nousee korkealla Maddenin siirtopapereissa.

– Hörnqvist on kaveri, jonka sopimuksen seura haluaisi saada pois kirjoiltaan johtuen diilin suuruudesta ja pituudesta (yhteensä 15,9 miljoonaa dollaria kolmen seuraavan kauden aikana), Madden muistuttaa.

28-vuotiaan Rustin kauppaaminen toisaalle olisi joka tapauksessa kaksikosta huomattavasti helpompaa. Miehen 3,5 miljoonan taalan vuosipalkan sisältävä sopimus umpeutuu kauden 2021-22 päätteeksi.