Farmista noussut Jesperi Kotkaniemi ällistyttää tilastoillaan -”Hänellä on ollut valtava vaikutus joukkueeseemme”

© Kuva: Getty Images

AHL:stä NHL:n pudotuspeleihin noussut Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi on ollut taalaliigan ratkaisupeleissä maagisessa iskussa. Vuonna 2000 syntynyt porilainen on ampunut kuudessa pelissä jo neljä maalia tehotilaston näyttäessä lukemaa +5.

Laval Rocketista ilmeisen hyvän vireen saanut Kotkaniemi on koko pudotuspelien maalipörssissä jaetulla kolmossijalla ja tehotilastossa jaetulla 12:nnella sijalla. Kotkaniemen vire on pistetty totta kai valvovan silmän alle Habs-valmennuksessa.

– NHL on todella kova liiga, ja nuoren pelaajan täytyy oppia monia asioita. AHL teki hänestä paremman pelaajan. Hän on nopeampi sekä vahvempi, ja se näkyy hänen pelaamisessa, Canadiensin väliaikainen päävalmentaja Kirk Muller kehuu NHL:n suomenkielisten sivujen mukaan.

Maanantaiyönä kello 3 Philadelphia Flyersin punnitseva Habs on rimpuillut ottelusarjan voitot 1-1:een – ja Kotkaniemellä on ollut tässä iso rooli.

– Hänellä on ollut valtava vaikutus joukkueeseemme siitä lähtien, kun tulimme Torontoon.

Edellisessä pelissä Flyers otti Canadiensilta käkättimeen peräti luvuin 0-5 Kotkaniemen maalatessa kahdesti. Pelaaja johti joukkueensa kolmosketjua.

– Kotkaniemi oli aivan uskomaton, Max Domi kehuu.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!