Uskomatonta! Järjettömät minuutit kellottanut Miro Heiskanen nousi maaleillaan legendojen rinnalle

© Kuva: Getty Images

Dallas Starsin suomalaispakki Miro Heiskanen oli iskenyt ennen perjantaiyön Calgary Flames -peliä NHL:n 17 pudotuspeliottelussa kaksi maalia ja kaikkiaan yhdeksän pinnaa.

Dallasin ja Calgaryn välisen ottelusarjan toisessa osassa Heiskanen innostui liekehtimään oikein urakalla, kun hän latoi perjantaiaamun kamppailun ensimmäisessä ja toisessa erässä maalin. Osumat syntyivät noin vartin sisällä toisistaan.

Kaksi maalia pudotuspeliottelussa Heiskasen ikäiseltä (21) pakilta on harvinainen temppu NHL:ssä. Suomalaislupaus on vasta viidenneksi nuorin puolustaja koko taalaliigassa, joka on tehnyt kaksi maalia playoff-otteluun.

Ottelun ykköspalkittu Heiskanen nousi melkoisten kovien nimimiesten peesiin, sillä nuorempana kaksi maalia pudotuspeliottelussa ovat tehneet Phil Housley (1983), Glen Wesley (1988), Red Kelly (1948) ja Sergei Gontshar (1995). Kuten vuosiluvut osoittavat, ei Heiskasen kaltaiseen temppuun pystytä ihan joka kausi.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on nyt 21 vuotta ja 26 päivää päälle. Tilastokärki Housley latoi kaksi pömpeliä 19 vuoden ja 44 päivän iässä.

Heiskanen kellotti peliaikaa huimat 25.20, joka oli eniten kaikista kenttäpelaajista. Pakin tehotilasto jäi kolme astetta plussalle.

Espoolaislähtöisellä nuorella riitti aihetta riemuun leveästi, kun tähtipaidat tasoittivat ottelusarjan voitot 1-1:een 5-4-voitolla. Flames nousi tasoihin ajassa 57.11, mutta Stars iski vielä voittomaalin digitaalien näyttäessä aikaa 59.20 Jamie Oleksiakin häkillä.

Sarja jatkuu jo lauantaina aamuyöstä kello 05.30 alkaen.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.