Suomalaispakki Kim Nousiainen voisi olla yksi niistä palasista, joka palauttaa Los Angeles Kingsin syvältä ylös jääkiekon NHL:ssä. 2010-luvun alun dynastia onnistui sössimään itsensä ulos 24 joukkueen pudotuspeleistä, ja kesän 2012 sekä 2014 mestaruudet ovat kaukainen muisto vain.

Marraskuussa 2000 syntyneen pelaajan henkilökohtainen käyrä näyttää toista. Cali Sports News ihmettelee artikkelissaan sitä, minkälaisia harppauksia Nousiainen on ottanut juhannuksen 2019 jälkeen. Kings varasi hänet silloin neljännellä kierroksella numerolla 119.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari nousi nimenomaan viime kaudella Liigassa esille taottuaan 51 pelissä tehot 6+13=19 (-7).

– Nousiainen pelasi vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa, mutta sieltä palattuaan hänen jääaikansa KalPassa kasvoi vain. 19-vuotiaan ei ole helppoa pelata noin pariakymmentä minuuttia per peli. Olemme erittäin tyytyväisiä hänen kehitykseensä, Kingsin kehitysvalmentaja Sean O’Donnell ylistää.

KalPan kakkosluotsi Marko Tuomaisen mukaan Nousiainen oli Nuorten Leijonien kohdalla pipariksi menneiden alle 20-vuotiaiden MM-kisojen jälkeen KalPan parhaimpia pakkeja.

– Hän johti joukkueemme pakistoa kauden loppupuolella. Ja hän otti valtavia askeleita ensimmäisellä miesjoukkuekaudellaan.

Nousiainen on varsin raakile, sillä varressa hänellä on pituutta noin 180 senttiä ja painoa noin 80 kiloa. O’Donnellin mukaan Nousiaisen vahvuuksia ovat esimerkiksi päättäväisyys, luistelu ja äly.

– Fyysisestikin hän on ottanut suuria harppauksia, mutta myös kokonaisvaltainen peli on parantunut, Tuomainen painottaa.

– Hän menee seinän läpi, jos työ vaatii sitä, O’Donnell sen sijaan lopettaa.