Chicago Blackhawksin Olli Määtän avauskausi joukkueessa on ollut hankala.

65 runkosarjapelissä tehot 4+13=17 iskenyttä jyväskyläläistä pidetäänkin jenkkimediassa todennäköisenä sopimuksen ulososton kohteena tulevan offseasonin aikana. Määtän reilun neljän miljoonan dollarin vuosipalkan sisältämä sopimus umpeutuisi vasta kauden 2021-22 jälkeen.

Blackhawksin sisäpiiritoimittaja Mark Lazerus vastasi The Athleticin sivuilla lukijakysymykseen siitä, ketkä ovat Blackhawksin todennäköisimmin sopimuksen ulososton kohteeksi joutuvat pelimiehet kauden jälkeen.

– Todennäköisimmät ulososton kohteet ovat Zack Smith ja Määttä, mutta välttämättä edes se ei riittäisi kiinnittämään Corey Crawfordia, Dylan Stromea ja Dominik Kubalikia jatkosopimukseen palkkakaton puitteissa, varsinkaan jos Andrew Shaw jatkaa uraansa. Olen melko varma, että Smith ja Määttä saavat lähteä. Drake Caggiula saattaa olla kolmas pelaaja, joka päästetään menemään, Lazerus uskoo.

Pitäisikö Chicagon luopua Määtästä? Kerro mielipiteesi NHL-olohuoneessa.