NY Rangersin Brendan Lemieux on saanut kahden ottelun käsittävän pelikiellon taalaliigan pudotuspeleihin viime maaliskuun tapahtumista, NHL tiedottaa kotisivuillaan. Pelaaja teloi 11. maaliskuuta Colorado Avalanchen Joonas Donskoita.

Raahelainen joutui kuolleesta kulmasta tulleen töötin alle ollen kaiken lisäksi kiekoton pelaaja. Donskoi jätti pelin kesken pommin jälkeen. Näet tapauksesta videon painamalla tätä, tai alhaalta.

– En nähnyt kun se tapahtui, mutta hidastuksen perusteella se näytti pääosumalta kaveriin, joka ei pystynyt valmistautumaan tilanteeseen. Vaarallinen, vaarallinen taklaus, Avs-luotsi Jared Bednar sanoi aiemmin tuoreltaan pohjoisamerikkalaisille medioille.

NY Rangersin pommikonetta rangaistiin vasta nyt, koska maaliskuussa kauden kohtalo oli totaalisen auki. Pelikieltojen arvo on luonnollisesti eri sen perusteella, ovatko kyseessä runkosarjapelit vai huomattavasti tärkeämmät pudotuspelikamppailut.

Lemieux ei ole mikään taalaliigan kiltein mahdollinen poika. Laituri on kerännyt jo 111 jäähyminuuttia, jolla irtoaa kyseenalaisen pörssin kakkossija.