Tampa Bay Lightning on Toronto Maple Leafsin ja St. Louis Bluesin ohessa kenties eniten NHL:n palkkakaton paikalleen jämähtämisestä kärsivä NHL-seura.

Joukkue on jo tässä vaiheessa käyttänyt yli 76 miljoonaa dollaria tulevan kauden palkkabudjetistaan, joten seuralla on enää viisi miljoonaa taalaa tilaa katossaan useiden nykypelaajien jatkosopimuksia varten. Ilman sopimusta Lightningin nykypelaajista ovat ensi kauden osalta yhä mm. Anthony Cirelli, Pat Maroon, Kevin Shattenkirk, Zack Bogosian, Mihail Sergatsjov, Luke Schenn sekä Erik Cernak.

Pelkästään Cirellin tuleva sopimus riittänee täyttämään Lightningin palkkakaton, joten viime kaudella runkosarjan ylivoimaisesti voittaneen Tampan seurajohdon onkin tehtävä radikaaleja muutoksia kokoonpanoonsa mm. Sergatsjovin uutta diiliä varten.

Sportsnetin Rory Boylen uskoo Alex Killornin olevan takuuvarma kauppakohde nykykokoonpanon pelaajista. 30-vuotias laituri kuittaa nykysopimuksestaan 4,45 miljoonaa dollaria kaudessa. 68 runkosarjapelissä 49 pinnaa takoneen kanukin sopimuksen NTC-pykälä umpeutuu kauden jälkeen, minkä myötä mies on mahdollista kaupata 14 seuraan.

Muita mahdollisia kauppakohteita lienevät mm. Tyler Johnson (palkka 5 miljoonaa kaudessa) sekä Yanni Gourde (5,16 miljoonaa), joiden liikuttelua tosin vaikeuttaa huomattavasti kaksikon sopimuksiin sisältyvä siirrot estävä pykälä.