Staffan Kronwall joutuu ripustamaan hokkarit naulaan – taistellut kovia kipuja vastaan: ”En pystynyt nukkumaan”

© Kuva: Getty Images

Kulunut kausi jäi puolustajakonkari Staffan Kronwallin viimeiseksi.

37-vuotias ruotsalainen pelasi uransa viimeiset vuodet KHL:ssä, jossa hän toimi Lokomotiv Jaroslavlin kapteenina. Mennyt kausi ei ollut miehelle helppo.

– Elokuussa ja syyskuussa minulla oli lonkkaongelmia, ne ilmestyivät tyhjästä. Lopulta minulla todettiin niveltulehdus. Lääkärit sanoivat, että tarvitsen leikkausta tai minun on lopetettava pelaaminen. He sanoivat myös, että jos menen leikkaukseen, niin se ei ole varmaa, että voisin palata jäälle.

– Tunsin harjoitusleirin aikana oloni hyväksi, mutta sitten kaikki muuttui. En todellakaan pystynyt nukkumaan näiden kipujen kanssa. Olen iloinen, että pystyin lopettamaan urani, vaikkei kauteni mennyt hyvin, Kronwall kertoo KHL:n sivuilla.

Ruotsalainen muistetaan hyvin myös NHL:stä sekä AHL:stä. Kronwall pelasi Pohjois-Amerikassa vuosina 2006-2010.