Päivälleen seitsemän vuotta sitten Toronto Maple Leafs sorvasi jättidiilin vapailla markkinoilla olleen hyökkääjä David Clarksonin kanssa. Konkarille lyötiin kouraan seitsemän vuoden pituinen ja 36,75 miljoonan dollarin arvoinen sopimus.

Kontraktia kritisoitiin runsaasti jo heti julkaisun yhteydessä. Clarkson oli edellisellä kaudella pelannut 48 ottelua New Jersey Devilsissä ja iskenyt niissä tehot 15+9=24. Hänen parhaalla kaudellaan 80 ottelussa tehoja oli syntynyt 30+16=46.

Clarkson pelasi Torontossa lopulta vain 118 ottelua. Niissä hän keräsi tililleen vaatimattomat tehot 15+11=26.

Megasopimuksen huonoin puoli oli, että Toronto joutui luopumaan useista muista pelaajistaan tehdäkseen tilaa Clarksonille. Mikhail Grabovski ja Clarke McArthur lähtivät vapaiden markkinoiden kautta muualle.

Clarkson kaupattiin lopulta Columbus Blue Jacketsiin viemästä tilaa palkkakatosta. Hän on ollut siitä asti eri seurojen listoilla loukkaantuneena. Kaudeksi 2019-20 Clarksonin sopimus siirtyi jälleen Toronton kontolle, mutta kanadalaisseuran onneksi kontrakti päättyy viimein.