Sportsnet listasi artikkelissaan 2000-luvun huonoimmat hankinnat NHL:n vapailta markkinoilta. Kolme hankintaa erottui kaikista muista negatiivisesti edukseen.

Sean Avery, Dallas Stars

Dallas Stars sorvasi NHL:n kauhukakaran, Sean Averyn kanssa pitkän ja rahakkaan sopimuksen kesällä 2008. Yhdelle koko lajin värikkäimmistä persoonista annettiin neljän vuoden ja yhteensä 15,5 miljoonan dollarin sopimus. Avery aiheutti kuitenkin nopeasti kohun haukkumalla Calgary-puolustaja Dion Phaneufin tyttöystävää ja Dallas hyllytti hänet. Avery kaupattiin pikavauhtia New York Rangersiin muutaman kuukauden jälkeen.

Mike Komisarek, Toronto Maple Leafs

Toronto Maple Leads vahvisti puolustustaan jykevällä Mike Komisarekilla kesällä 2009. Hän oli vuosia pelannut Montreal Canadiensin ykkösparissa Andrei Markovin rinnalla. Komisarek oli kuitenkin jo alkanut hidastua, eikä hän ollut alkujaankaan niin lahjakas, mikä tiedettiin Montrealissa hyvin. Toronto osti lopulta 21 miljoonan dollarin ja viiden vuoden sopimuksen ulos vuonna 2013.

Loui Eriksson, Vancouver Canucks

Loui Eriksson hankittiin pelaamaan Daniel ja Henrik Sedinien rinnalle. Keskellä joukkueen uudelleen rakennusta konkarihyökkääjälle annettiin kuuden vuoden ja 36 miljoonan dollarin sopimus, mikä tuntui erikoiselta ratkaisulta. Tänä päivänäkin Erikssonin sopimus on valtava rasite Canucksille.