Uudet haasteet KHL:ssä: Entinen HIFK-taituri tilittää kokoon kuivunutta NHL-unelmaansa – ”Kaikki meni pieleen”

© Kuva: Getty Images

Suomessa ainakin HIFK-fanien muistamana venäläishyökkääjä Nikolai Goldobin laittoi NHL-haaveensa ainakin toistaiseksi taka-alalle solmittuaan kaksivuotisen sopimuksen KHL-jätti TsSKA Moskovan kanssa.

24-vuotiaalle laiturille tulevat pelit ovat ensimmäiset kotimaassaan aikuisten tasolla.

Goldobin rakensi uraansa Pohjois-Amerikassa vuodesta 2012 lähtien piipahtaen Euroopassa ainoastaan Liigassa kaudella 2014-15, jolloin HIFK-paidassa syntyi 38 ottelussa tehot 11+10=21.

Taituri huokuu tyytyväisyyttä tuoreesta diilistään hehkuttaen sitä moskovalaisseuran nettisivulla.

– Tarjous oli hyvä ja kunniottava, joten suostuin siihen. Joukkue kuuluu tulevalla kaudella edelleen KHL:n suosikkeihin.

Goldobinilta tiedusteltiin myös katuuko hän, ettei saapunut ruplaliigaan jo viime kaudeksi, ottaen huomioon haasteet rapakon takana.

– Harkitsin sitä, mutta nyt on liian myöhäistä katua, Goldobin painottaa.

Hyökkääjä kertoo kuluneen kauden olleen vaikea. Goldobin nakutteli AHL:n puolella lähes piste per peli-tahtia (51 ottelua, 19+31=50 tehopinnaa), mutta vastuuta taalaliigan puolella tuli Vancouver Canucks-paidassa vain yhdessä ottelussa.

– Oli hankalaa ja olin aika maassa. En odottanut, että kävisi näin. Tein yksisuuntaisen sopimuksen ja luulin, että vuodesta tulisi mahtava ja allekirjoittaisin perään pidemmän NHL-diilin, mutta kaikki meni pieleen, Goldobin avautui yksilöimättä ongelmiaan sen tarkemmin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!