Vancouver Canucksin ruotsalaishyökkääjä Loui Erikssonin jättimäinen, kuuden vuoden ja 36 miljoonan dollarin arvoinen kammosopimus on aiheuttanut seuralle harmaita hiuksia jo usean vuoden ajan.

34-vuotiaan konkarihyökkääjän palkkakattoon laskettava summa kahdelta seuraavalta kaudelta on kuusi miljoonaa dollaria kummaltakin, joskin todellinen käteen maksettava osuus ei ole enää aivan yhtä suuri.

Seurajohdossa pohditaankin tiettävästi nyt vaihtoehtoja hyökkääjän sopimuksesta eroon pääsemiseksi. Yksi vaihtoehto olisi purkaa sopimus yhteisymmärryksessä. Tämäkään vaihtoehto ei tulisi seuralle kalliiksi, minkä lisäksi siitä jäisi vuosien taakka myös palkkakattoon.

Sportsnetin Iain McIntyre uskoo osapuolten ainakin käyvän neuvotteluja sopimuksen jatkosta kauden päätyttyä. Eriksson kuittaa nykysopimukseensa kirjatun kolmen miljoonan dollarin bonuksen kauden jälkeen, ja ainakaan ennen sitä ruotsalainen tuskin on valmis purkamaan sopimustaan.

– Erikssonilla on yhä viisi miljoonaa dollaria saatavia kahdelta viimeiseltä kaudelta, kunhan kolmen miljoonan bonus on ensin maksettu. Jättäisitkö itse viisi miljoonaa dollaria ottamatta? Loui ei ole lopettamassa, mutta uskon Canucksin yrittävän Zach Bogosian -tyyppistä ratkaisua ja katsovan, suostuisiko Eriksson mitätöimään sopimuksensa, mikä antaisi hänelle mahdollisuuden päättää itse uransa jatkosta farmiliigassa pelaamisen sijaan, MacIntyre pyörittelee mahdollisuuksia.

Takavuosien tähtihyökkääjä mahtui tämän kauden runkosarjassa Canucksin kokoonpanoon vain 49 ottelussa. Miehen tehosarake näyttää palkkaan suhteutettuna varsin karmivaa lukemaa 6+7=13.