Viiden kauden ajan Toronto Maple Leafsin riveissä kiekkoillut hyökkääjä Connor Brown treidattiin viime kesänä Ottawa Senatorsiin, jossa ontariolaislähtöinen kanukki pelasikin tällä kaudella uransa toistaiseksi parhaan NHL-sesongin.

26-vuotias hyökkääjä avautuu Connor Carrick Podcastissa ajastaan kotiosavaltionsa Leafsissä.

– Fakta on se, että Leafs oli kotikaupunkini seura ja joukkue, jonka osana olin aina ollut, joten se (siirto) oli shokki. Tunsin olleeni osa ydinryhmää, joten siirto oli shokki ja kova kolaus, mutta toisaalta tiesin sen olleen urani kannalta paras vaihtoehto, Brown muistelee.

Vuosia Leafsin nuoriin lupauksiin lukeutuneen Brownin tie Leafsissä tyssäsi pääosin Kasperi Kapasen ja Andreas Johnssonin kehittyessä top 9 -tason hyökkääjiksi. Nelosketjussa vain kahdeksan maalia viimeisellä Toronto-kaudellaan iskenyt Brown löysikin uuden vireen Senatorsissa, jossa mies iski tämän kauden 71 pelissä uransa ennätyspinnat 16+27=43.

– 80 prosenttia pelistä tapahtuu korvien välissä. Siitä miltä sinusta tuntuu kunakin iltana, haluatko kiekkoa. Se oli jotain, jonka kadotin (Torontossa), Brown paljastaa.

– En usko pelanneeni huonosti tai vahingoittaneeni joukkuetta Torontossa, mutten missään tapauksessa maksimoinut potentiaaliani siellä. On ollut hienoa löytää itsensä uudestaan, kanukki päättää.

Senatorsissa Brownille lienee tulevinakin vuosina tarjolla top 6 -rooli kahdessa hyökkäävässä ketjussa.