Kesäkuu on totutusti ollut NHL:ssä aikaa, jolloin siirtohuhut sekä valmistautuminen heinäkuun alun vapaiden markkinoiden käynnistymiseen käyvät kuumimmillaan.

Tänä kesänä tilanne on toinen, joskaan se ei täysin poissulje mediassa pyöriviä huhuja tulevan offseasonin osalta.

New York Postin kiekkotoimittaja Larry Brooks vastaa lukijapalstallaan kysymykseen siirtokuviosta, jolla New York Rangers vahvistaisi ensi kauden puolustustaan Minnesota Wildin ruotsalaisella tähtipuolustaja Jonas Brodinilla. Vaihdossa miehestä toiseen suuntaan saattaisi kelvata vaikkapa lupaava puolustaja K’Andre Miller sekä yksi varausvuoro.

– Olisi typeryyttä hankkia Brodin, joka saattaisi sopia ykköspakkiparin vasemman puolen paikalle täydellisesti, mutta joka aloittaa ensi syksynä viimeisen kauden nykyisestä, 4,16 miljoonaa dollaria vuodessa tuottavasta sopimuksestaan ja saattaisi karata sen jälkeen vapaille markkinoille, Brooks aloittaa.

– Rangers ei ole tilanteessa, jossa se olisi yhden pelaajahankinnan päässä menestyksestä, mikä saattaisi oikeuttaa Millerin kaltaisesta lupauksesta luopumisen vaihdossa yhden kauden vuokrapelaajaan, Brooks tyrmää ajatuksen.

27-vuotias Brodin on noussut viime kausien aikana Minnesotan kärkipuolustajien joukkoon. Tämän kauden 68 runkosarjapelissä tehot 2+26=28 iskeneen puolustajan tulevan sopimuksen vuosipalkan on arvioitu kohoavan jopa 7,5 miljoonaan dollariin. Tähän vaatimukseen Rangersillä tuskin olisi mahdollisuutta vastata siirron toteutuessa.

Brooks muistuttaa lisäksi Brendan Smithin nousseen Brady Skjein treidin jälkeen isoon rooliin kallispalkkaisen Jacob Trouban rinnalla. Rangersillä on riveissään lisäksi vasta 22-vuotias Libor Hajek, joka lienee hänkin ensi kaudella valmis entistä isompaan rooliin Rangersin takalinjoilla.