Eniten NHL-tason kiekkoilija Sean Bergenheim tiedottaa Twitter-tilillään, että hän eroaa Suomen Jääkiekkoilijat ry:n, eli suomeksi sanottuna pelaajayhdistyksen puheenjohtajan pestistä. Ex-hyökkääjä toimi virassaan vain alle vuoden päivät.

– Pelaajayhdistyksen hallituksen näkemys on, että puheenjohtajan tulee olla maltillisessa roolissa yhdistyksessä, kun taas oma näkemykseni on, että pelaajayhdistys olisi tarvinnut puheenjohtajalta aktiivista työpanosta jatkossakin, Bergenheim perustelee.

SJRY:n hallitus on kuulemma äskettäin päättänyt vastustaa kipeästi tarvittavan lisätyövoiman palkkaamista yhdistykseen. Se tarkoittaa, että pelaajayhdistyksen on karsittava meneillään olevia asioita, koska työvoima yhdistyksessä ei riitä.

– Tuo hallituksen päätös on tehty vasten strategiaamme, visioitamme, ja mikä pahinta, vasten pelaajien parasta intressiä.

– SJRY:n hallituksen päätöksen, puuttuvan yhteisen linjan sekä epäluottamuksen takia koen parhaaksi erota yhdistyksen puheenjohtajuudesta sekä hallituksesta.

Määrätietoisuutta

Bergenheimin tarkoitus oli kehittää SJRY:stä pelaajayhdistys, jonka pelaajien edunvalvontatavasta ei Suomessa oltu urheilussa ennen edes tiedetty.

– Rohkenen sanoa, että uudistuksia tehtiin yhdistyksessä tuossa ajassa enemmän kuin kukaan meistä oli ajatellut olevan mahdollista, pelaajauransa kauteen 2017-18 lopettanut suomalainen viittaa aikaansa pestissä.

Pelaajayhdistys otti tietoisesti aktiivisempaa roolia suomalaisessa kiekossa, sekä jämäkämmän linjan pelaajien etujen ajamisessa.

– Halusin vahvistaa yhdistystä ulospäin sekä myös jäsentemme keskuudessa, koska yhdistyksen voima tulee täysin SJRY:n jäsenten yhtenäisyydestä.

– Ehkä tärkeimpänä asiana toin pelaajayhdistyksen tietoisuutene pelaajien ryhmälisenssin arvon – asian, joka oli jätetty täysin huomioimatta pelaajayhdistyksessä läpi sen historian. Oikein ymmärrettynä ja käytettynä se olisi voinut luoda pelaajayhdistykselle hienoja mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

Bergenheim pelasi taalaliigassa 506 runkosarjan ottelua tehoin 96+84=180 (-42), uran 26 pudotuspeliottelua toivat tehot 12+5=17 (-2). Hyökkääjä edusti NY Islandersia, Tampa Bay Lightningia, Florida Panthersia ja Minnesota Wildia.

Lisäksi hän voitti urallaan muun muassa Suomen mestaruuden sekä MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia.