Jesse Puljujärven tilanne NHL:n suhteen ei ole mikään kovin hääppöinen, jos on uskominen Edmonton Journalin toimittaja Jim Mathesonia. Vaikka suomalaistykki latoi Kärppien paidassa Liigan 56 pelissä huikeat pisteet 24+29=53 tehotilaston ollessa maaginen +30, ei pelaajan status kuulemma ole suoranaisesti muuttunut NHL:stä puhuttaessa.

Eri medioissa on äskettäin puhuttu, että Edmonton Oilersin NHL-oikeuksien Puljujärvi voisi olla hyvä vaihtonappula Florida Panthersin Henrik Borgströmin kanssa. Matheson ampuu tämän idean alas.

– Florida on kohde, joka ei toteudu. M.

Kärpissä Puljujärvi viiletti kauden mittaan oikeassa laidassa. Sekin on Panthersia miettiessä ongelma.

– Panthers ei edes tarvitse Puljujärveä. Heillä on oikealla kaistalla tungos.

Floridan oikeat laiturit ovat Jevgeni Dadonov, Mike Hoffman, Brett Connolly, Mark Pysyk ja Noel Acciari. Neljä ensimmäistä miehittivät mainitussa järjestyksessä Panthersin oikean laidan joukkueen kauden toistaiseksi viimeisessä pelissä 10. lokakuuta.

Jotenkin tekisi mieli sanoa suomalaislasien läpi, että Puljujärvi pystyisi hyppäämään Panthersin sapluunaan samantien esimerkiksi Hoffmanin taakse kolmosketjuun. Se on toki asia erikseen, onko NHL:ssä kolmosvitja Puljujärvelle oikea paikka. Ei välttämättä.

Toisaalta, Mathesonin mukaan hän on kuullut luotseilta ja GM:iltä, että Puljujärvi olisi nimenomaan kolmosketjun NHL-hyökkääjä, jollain tapaa Kasperi Kapasen tyylinen peluri. Toimittajan mukaan tämä, kolmosketju, voisi olla Oilersin myyntivaltti, eikä suinkaan se, että kyseessä on nelosvaraus.

https://twitter.com/NHLbyMatty/status/1261346134854791168

Matheson näkee, että työkaluja ja kokoa on (193cm, 91kg).

– Peliälyssä on puutteita.

Puljujärvi on pelannut taalaliigassa Oilersin paidassa 139 peliä pistein 17+20=37 (-10).