Jokereista ja Leijonista tuttu Marko Anttila paljasti vuonna 2019 tehdyssä haastattelussa, että hän on pelannut yhden ottelun samassa ketjussa Patrick Kanen kanssa.

Tämä tapahtui Chicago Blackhawksin leirillä vuonna 2007, kun Kane oli varattu NHL:ään koko tilaisuuden ykkösenä. Anttila oli puolestaan varattu seuraan yhdeksännellä kierroksella vuonna 2004.

– Tulokaspelaajien leirillä pelattiin yksi peli samassa ketjussa. Täytyy kysellä, muistaako hän minut vielä. Viime keväänä ei muistanut, Anttila sanoi Leijonat.comille viime kevään MM-kisoissa ennen Yhdysvallat-ottelua.

NHL-leirstä jäi Anttilalle hyviä muistoja. Samalla hän kuitenkin myönsi, ettei hän ollut tuohon aikaan lähelläkään NHL-tasoa.

– Se oli iso maailma. Menin sinne suoraan Lempäälästä. Kuviot olivat vähän isommat. Sinänsä harmi, että olin silloin vielä todella raakile. Siinä tilanteessa ei ollut vielä käyttöä, hyökkääjä pohti.

Harjoitusten välissä Anttila ehti seuraamaan muun muassa Kanen toimintaa mediarumpan keskellä. Se on jäänyt Jokerit-hyökkääjän mieleen.

– Oli hieno seurata, miten tähtipelaaja toimii arjessa. Hän ja Jonathan Toews olivat heti valmiita NHL:ään. Se näkyi kyllä.

Haastattelu on tehty toukokuussa 2019.