Detroit Red Wingsin ensi kauden joukkueenrakennusprosessi on yksi NHL-kesän mielenkiintoisimmista seurattavista.

Red Wingsin sisäpiiritoimittaja, The Athleticin Mark Bultman kävi pelaaja pelaajalta läpi taalaliigan pahnanpohjimmaiseksi jumahtaneen takavuosien kestomenestyjän rosterin. Lähes varmojen lähtijöiden joukossa on toimittajan mukaan ainakin kuusi nimeä: hyökkääjät Brendan Perlini ja Sam Gagner, puolustajat Trevor Daley, Jonathan Ericsson ja Cody Goloubef sekä konkarimaalivahti Jimmy Howard.

Ainoana mahdollisena jatkajana kuusikosta toimittaja pitää 30-vuotiasta Gagneria, joka hankittiin seuraan siirtorajalla Edmonton Oilersista.

– Gagner osoitti pieniä heräämisen merkkejä loppukaudesta, vaikka tekikin vain pisteen kuudessa Red Wings -pelissään. Saattaisi olla sellainen konkaripelaaja, jota seura muuten hakisi nuoreen joukkueeseen vapailta markkinoilta. Toisaalta taistelee rajoitetuista kokoonpanopaikoista, minkä lisäksi alla on uran heikoin kausi ammattilaisena, Bultman pyörittelee Gagnerin jatkomahdollisuuksia.

Muiden kuusikon jäsenten jatkomahdollisuudet ovat toimittajan mukaan vain muutaman prosentin luokkaa.