NHL:n virallisilla nettisivuilla on kauden keskeytymisen tuoman tyhjiön täytteeksi rakenneltu viikoittain takavuosien varaustilaisuuksien uusintaversioita pelaajien myöhempiin saavutuksiin peilaten.

Tällä kertaa käsittelyyn pääsi vuosituhannen ensimmäinen, kesällä 2000 Calgaryssa pidetty varaustilaisuus.

Uusintalistauksessa koko draftin ykköseksi nousi New York Rangersin pitkäaikainen tukipilari, ruotsalaismaalivahti Henrik Lundqvist.

”Kuningas Henrikin” nousu listauksessa on komea: New York Rangers valitsi hänet aikoinaan vasta tapahtuman seitsemännellä kierroksella koko draftin numerolla 205.

Nykytiedon valossa voidaan olla kohtalaisen varmoja, että Rangersissa on kiitelty vuosien mittaan satumaista tuuria lukuisia kertoja. Lundqvist on esimerkiksi maalivahtien voittotilastossa kuudentena napattuaan joukkueelleen toistaiseksi peräti 459 voittoa.

Kakkosena uudella listalla on Carolina Hurricanesin Justin Williams. Philadelphia Flyers nappasi Williamsin aikonaan ykköskierroksen hännillä numerolla 28, mutta upea, toistaiseksi muun muassa kolme Stanley Cup-mestaruutta tuottanut taival osoittaa, että aiempikin kutsu lavalle olisi saattanut olla paikallaan.

Listan kolmonen on pysynyt muuttumattomana lähes 20 vuoden takaiseen: Minnesota Wild nappasi vuorollaan slovakialaishyökkääjä Marian Gaborikin ja loukkaantumisten takia uransa käytännössä kauteen 2017-18 päättänyt Gaborik pelasi taalaliigassa komeat 1035 runkosarjaottelua tehoin 407+408=815.

Suomalaisia ei tilaisuuden ykköskierroksella vuonna 2000 valittu ensimmäistäkään, mutta ”uusinnassa” Dallas Starsin seitsemännellä kierroksella numerolla 224 nappaama Antti Miettinen arvioidaan nyt huomattavasti korkeammalle.

Kunniotettavat 539 NHL-ottelua tehoin 97+133=230 pelannut Miettinen olisi nykytiedolla New Jersey Devilsin ykköskierroksen varaus numerolla 22, eli nousua tulisi Lundqvistin tapaan yli 200 sijaa.

Kesän 2000 NHL-varaustilaisuuden uusinnan ykköskierroksen valinnat löytyvät kokonaisuudessaan täältä.