NHLSuomi.com tarjoaa jälleen tuoretta visaa jääkiekon puutteesta kärsiville lukijoillemme.

Tällä kertaa aihe on runkosarjavoitot.

Usein voitoista puhutaan vain maalivahtien kohdalla. Nyt katseet kiinnitetään kuitenkin kenttäpelaajiin.

Kenellä NHL-pelaajalla on eniten voittoja runkosarjassa?

Vihje 1.

Tällä kanadalainen herrasmies voitti paljon runkosarjaotteluita, mutta henkilökohtaisia palkintoja ei kertynyt. Upeasti urasta huolimatta hän ei koskaan voittanut pelipaikkansa parhaan pelaajan palkintoa. Ainoa henkilökohtainen palkinto on pudotuspelien MVP:lle jaettava Conn Smythe Trophy.

Vihje 2.

Kyseessä oleva pelaaja tuli tunnetuksi hurjista taklauksistaan. Puhtaita pommeja kertyi uran varrelle useampaankin TOP 10 -videoon, mutta kuuluisimmaksi taklaukseksi jäi niitti Paul Kariyan päähän vuonna 2003 Stanley Cup -finaaleissa.

Vihje 3.

Kanadalainen kiekkolegenda pelasi urallaan kolmessa eri laadukkaassa joukkueessa: Washington Capitalsissa, New Jersey Devilsissä ja St. Louis Bluesissa. Koko uralle kertyi uskomattomat 233 pudotuspeliottelua näiden seurojen riveissä.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla artikkelin lopusta seuraavaa sivua (2):

Oikea vastaus: Scott Stevens

Kuva: Getty Images

Eniten runkosarjavoittoja on Devils-legenda Scott Stevensillä. Puolustaja voitti urallaan huimat 859 matsia. Otteluja kertyi yhteensä komeat 1597.

Lähimmäs Stevensin ennätystä on päässyt Mark Messier. yökkääjä kiekkoili NHL:ssä 1680 ottelua, ja nappasi niistä 840 voittoa. Voittoprosentti on siis huomattavasti heikompi kuin Stevensillä.

Upeasta urastaan huolimatta Stevens ei voittanut ainuttakaan Norris Trophya. Stanley Cup -mestaruuksia sen sijaan kertyi kolme kappaletta.