Nashville Predatorsin seurajohdolla on edessään suurten päätösten kesä.

Joukkueen kallispalkkaisista hyökkääjistä sekä Mikael Granlundin, että Craig Smithin sopimukset umpeutuvat, eikä tukalassa palkkakattotilanteessa oleva seura todennäköisesti pysty pitämään molempia pelaajia riveissään.

Predatorsin sisäpiiritoimittaja Adam Vingan uskoo Preds-johdon kääntyvän 4,25 miljoonaa dollaria tästä kaudesta tienaavan Smithin pitämisen kannalle, mikä tarkottaisi 5,75 miljoonan vuosipalkalla tällä kaudella operoineen Granlundin päätymistä vapaille markkinoille.

– Mikäli palkkakatto pysyy nykyisessä 81,5 miljoonassa dollarissa, seuralla tuskin on varaa pitää molempia. Veikkaukseni on, että seura kiinnittää jomman kumman ja päästää toisen menemään. Oletettavasti Smithin jatkosopimus olisi helpommin toteutettavissa, sillä hänet saa todennäköisesti Granlundia halvemmalla, Vingan kirjoittaa The Athleticin kolumnissaan.

30-vuotias Smith pelasi tällä kaudella 69 peliä tehoin 18+13=31. 28-vuotiaan Granlundin tehot olivat 63 pelissä lähes identtiset 17+13=30. Suomalaishyökkääjällä on halutessaan ensimmäistä kertaa NHL-urallaan mahdollisuus mittauttaa arvonsa täysin rajoittamattomilla UFA-markkinoilla.