NHLSuomi.com tarjoaa jälleen tuoretta visaa jääkiekon puutteesta kärsiville lukijoillemme.

Tällä kertaa aihe on vaihtomarkkinoiden erikoisempi käänne.

Moni NHL-pelaaja joutuu ennemmin tai myöhemmin urallaan kaupatuksi. Jotkut pelaajat vaihtavat joukkuettaan toisia enemmän, mutta nyt hakusessa on erityislaatuisempi vaihtorypäsä.

Kuka NHL-pelaaja vaihdettiin samaan pelaajaan kahdesti saman kesän aikana?

Vihje 1.

Kysymykseen on luonnollisesti kaksi vastausta, mutta haemme helpommin arvattavaa kiekkosuuruutta. Tämä sentteri pelasi NHL:ssä 80- ja 90-luvulla. Hän kiekkoili Pohjois-Amerikassa kolmessa eri seurassa, joista pisimmälle pudotuspeleissä hän pääsi Vancouver Canucksissa.

Vihje 2.

Peliuran päätyttyä tämä herrasmies on yhä ansainnut leipänsä kiekon parista. Hän on toiminut kykyjenetsijänä Arizona Coyotesissa sekä Los Angeles Kingsissä, joissa kummassakin hän toimi myös eurooppalaisten skouttien johdossa.

Vihje 3.

Kyseessä oleva suomalaissentteri on pelannut NHL:n lisäksi Liigassa, SHL:ssä sekä NLB:ssä. Mestaruutta hän pääsi juhlimaan yhdessä näistä sarjoista keväällä 1998. Hän nakutti yhdeksässä pudotuspeliottelussa tehot 3+3=6.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla artikkelin lopusta seuraavaa sivua (2):

Oikea vastaus: Christian Ruuttu

Pitkän NHL-uran pelannut Christian Ruuttu oli keskellä melkoista vaihtorumbaa vuonna

Kuva: Getty Images

1992. Hänet kaupattiin kesäkuussa Buffalo Sabresista Winnipeg Jetsiin vaihdossa maalivahti Stephane Beauregardiin.

Ruuttu ei ehtinyt pelata Winnipegissä peliäkään. Elokuussa hänet kaupattiin seurasta Chicago Blackhawksiin. Vaihdossa takaisin tuli jälleen Beauregard, joka oltiin ehditty välissä kaupata Buffalosta Chicagoon.

Chicago oli Ruuttulle erinomainen ympäristö. Ensimmäisellä kaudellaan seurassa hän iski 84 ottelussa tehot 17+37=54.