Washington Capitalsin hyökkääjä Brendan Leipsic paljasti oman arvonsa ihmisenä, kun hänen yksityisviestejään vuodettiin verkkoon. Niissä haukuttiin kaikki mahdolliset ihmiset kaikkein rumimmilla sanankäänteillä.

Voidaan turvallisesti sanoa, että Leipsicin NHL-ura päättyy tähän. Hän ei ole tarpeeksi hyvä jäällä, että hän pystyisi korvaamaan sillä sen, millainen ihmissaasta hän on jään ulkopuolella.

Leipsicin anteeksipyyntökään ei sisältänyt mitään muuta kuin uhriutumista ja sanahelinää. Hyökkääjä yritti piiloutua sen taakse, että yksityisviestit saatiin haltuun rikollisin toimin. Sillä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä asian kanssa. Leipsic ainoastaan näytti, millainen hän todellisuudessa on, kun hän saa puhua vapaasti.

Leipsicille ei kaukalossa hurraa enää kukaan – ellei hän sitten ole ottavana osapuolena tappelussa. Hei, hei Brendan Leipsic. Yksi kelvollinen NHL-ura sai päätöksensä.

NHL ansaitsee kehuja

Urheilupiireissä vallitsee ikuinen hyssyttely-kulttuuri. Omaa kaveria tai yhteisön jäsentä ei ikinä saa tuomita, sillä samalla voi tuomita osan katsojista ja karkottaa maksavia asiakkaita. Yksi esimerkki on NFL:ssä esiintyvä toistuva parisuhdeväkivalta, jonka jenkkifutisliiga korjaa aina valistuskampanjalla.

NHL on astunut asiassa esiin. Aiemmin tänä keväänä liiga kommentoi, että rasismilla ei ole tilaa jääkiekossa, eivätkä rasistit ole missään muodossa tervetulleita seuraamaan heidän tuotettaan.

Nyt NHL lyttäsi Leipsicin niin voimakkailla sanoilla kuin oli mahdollista ja samalla pysyä asiallisena: ”Tällaisille lausunnoille, asenteille ja käytökselle ei ole sijaa meidän liigassamme, ei väliä missä ne sanotaan.”

Nyt on NHL:n vuoro lunastaa lupauksensa ja viskata roskat pihalle.