Kiekkosivusto The Hockey Writers julkaisi maanantaina kattavan TOP-50 -listauksen kaikkien aikojen parhaista venäläispelaajasta NHL:ssä.

Venäjän tämän hetken suurimmat supertähdet kuten Aleksandr Ovetshkin, Jegveni Malkin ja Pavel Datsjuk joutuivat lopulta väistämään voittajaksi valittua Sergei Fedorovia.

– Fedorov on ykköspaikalla, koska hän on kaikkien aikojen kokonaisvaltaisin venäläispelaaja NHL:n historiassa, ja jopa koko NHL:ssä. Hän pystyi hyökkäämään ja puolustamaan, tai mitä vain mahtava päävalmentaja Scotty Bowman häneltä vaati. Fedorov oli ensimmäinen venäläispelaaja, joka rikkoi 1000 tehopisteet rajan. Hän voitti kolme Stanley Cupia, kaksi Selke-palkintoa sekä yhden Hart-palkinnon. Hänet valittiin Hall of Fameen vuonna 2015, sivusto perusteli valintaansa.

Toiselle sijalle The Hockey Writers oli asettanut NHL:n kaikkien aikojen maalipörssistä taistelevan Aleksandr Ovetshkinin. Washington Capitalsin supertähti on voittanut urallaan kertaalleen Stanley Cupin ja kahdeksan kertaa parhaan maalintekijän palkinnon.

Listauksen TOP-10:

1. Sergei Fedorov
2. Aleksandr Ovetshkin
3. Aleksandr Mogilny
4. Pavel Bure
5. Pavel Datsjuk
6. Sergei Zubov
7. Jevgeni Malkin
8. Igor Larionov
9. Ilja Kovaltshuk
10. Sergei Conchar

Voit katsoa listan kokonaisuudessaan klikkaamalla tästä.