New York Islandersin entinen GM Garth Snow valmisteli 2006 syyskuun 12. päivä yhden NHL:n historian kauheimmista pelaajasopimuksista.

Ensimmäistä kauttaan Islandersin GM:nä toiminut Snow kiinnitti maalivahtinuorukaisen Rick DiPietron täysin käsittämättömällä 15 vuoden mittaisella sopimuksella, joka oli arvoltaan 67,5 miljoonaa dollaria. Sopimus oli ennennäkemätön ja sitä ällisteltiin runsaasti kiekkopiireissä.

Sopimuksen jälkeen DiPietro pelasi yhden kelvollisen kauden NHL:ssä, jonka jälkeen tahti hiipui merkittävästi. Lukuisat loukkaantumiset ja epävarmuus maalinsuulla tekivät yhdysvaltalaisesta alle keskitason maalivahdin NHL:ssä.

Snow päätti korjata virhettään kesällä 2013, kun hän osti DiPietron megasopimuksen viimeiset kahdeksan vuotta ulos. Vuoden 2000 varaustilaisuudessa ensimmäisenä pelaajana poimittua maalivahtia ei nähty sen koommin NHL-kaukaloissa.

Alkuperäisen sopimuksen tuli päättyä kesällä 2021, ja sen oli tarkoitus taata DiPietrolle 4,5 miljoonan dollarin kausipalkan.

Ulososto tuntuu Islandersin palkkakatossa vieläkin, sillä seura joutuu maksamaan DiPietrolle 1,5 miljoonaa dollaria kaudessa vielä vuoteen 2029 asti.

DiPietron sopimus jää NHL:n historiankirjoihin yhtenä kaikkien aikojen epäonnistumisena. Nykyään NHL-sopimuksen maksimipituudeksi on määritetty kahdeksan vuotta, ja uudistuksesta voidaan kiittää osittain Snowia ja DiPietroa.