NHLSuomi.com tarjoaa NHL-tauon aikana pienen aivopähkinän kiekkofaneille. Kysymys voi olla itsessään vaikea, mutta tarjolla on kolme vihjettä helpottamaan vastauksen pähkäilemisessä.

Kuka NHL-tähti allekirjoitti historian ensimmäisen sopimuksen, jonka kokonaisarvo oli miljoona dollaria?

Vihje 1.

Tämä puolustaja pelasi urallaan vain kahdessa eri NHL-joukkueessa. Ensimmäisessä joukkueessa hän tahkosi 10 kauden ajan ilman, että häntä nimitettiin kapteeniksi. Toisessa joukkueessa hän pelasi kahtena kautena ja yhteensä 26 ottelun verran.

Vihje 2.

Tänä päivänä kypsässä 72 vuoden iässä oleva pelaaja piti aikoinaan tehotilastoa pilkkanaan. Parhaana kautenaan hänen saldonsa jäi 124 pykälää plussan puolelle. Tämä pelaaja onkin ollut NHL:n ykkönen plus-miinus -tilastossa useammin kuin kukaan muu. Tehotilaston voittoja kertyi uran aikana kuusi kappaletta.

Vihje 3.

Kyseinen NHL-legenda on historian harvoja pelaajia, jotka ovat pystyneet tykittämään 100 tehopistettä kaudessa puolustajan tontilta. Tämä pelaaja teki sen peräti kuudesti, ja iski parhaalla kaudellaan 1970-71 tehot 37+102=139.

Näet oikean vastauksen klikkaamalla artikkelin lopusta seuraavaa sivua (2):

Oikea vastaus: Bobby Orr

Kaikkien aikojen paras puolustaja Bobby Orr allekirjoitti ansaitusti myös NHL-historian ensimmäisen miljoonan dollarin diilin. Hän solmi vuonna 1971 viiden vuoden sopimuksen Boston Bruinsin kanssa, joka oikeutti hänet 200 000 dollarin vuosipalkkaan.

Kuva: Getty Images

Nykypalkkoihin verrattuna Orrin hintalappu ei ollut kummoinen. Vuonna 2019 NHL-pelaajan minimipalkka on 650 000 dollaria kaudesta, yli triplasti Orrin vuosipalkan.

Vuonna 1971 dollari oli luonnollisesti arvokkaampi kuin tänään. Inflaatiokorjattuna Orrin palkka olisi nykydollareissa 1,275 miljoonaa dollaria kaudesta.