Calgary Flamesin päävalmentajan paikalta potkut kesken kauden rasismisyytösten vuoksi saaneen Bill Petersin tuore palkkaus KHL-seura Avtomobilist Jekaterinburgin peräsimeen ei miellytä kaikkia seuran jäseniä.

Seuran kapteeni ja tämän kauden maalikuningas Nigel Dawes veti Petersin palkkaamisesta omat johtopäätöksensä ja ilmoitti peliensä venäläisseurassa olevan pelatut.

– Kun Dawes kuuli nimityksestä, hän kertoi jättävänsä seuran (ei solmi jatkosopimusta). Seura etsi uutta valmentajaa ja päätyi tähtihyökkääjä Pavel Datsjukin suosituksesta Petersiin. Myös Datsjukin sopimus umpeutuu samana päivänä Dawesin kanssa, mutta hänen jatkonsa seurassa on paljon todennäköisempää Petersin kiinnityksen myötä. Kuulostaa melkoiselta p*skamyrskyltä, suositun Spittin’ Chiclets -podcastin kulisseista kerrotaan.

35-vuotias Dawes ehti kipparoida Avtomobilistia kahden kauden ajan. Konkarilaituri iski kauden 59 pelissä komeat tehot 20+30=50. Urallaan yli 200 NHL-otteluakin pelannut Dawes on kiekkoillut KHL:ssä yhdeksän kauden ajan.

LUE MYÖS: Winnipeg Jets purki tähtipuolustaja Dustin Byfuglienin sopimuksen!