Ex-tappelija Bob Probertista kertova dokumentti maalaa karun kuvan takavuosien NHL-kulttuurista

© Kuva: Getty Images

YLE Areenaan maanantaina ilmestynyt dokumenttielokuva Bob Probert – tappelijan tragedia maalaa karun kuvan 1980- ja 1990-lukujen tappelujen kyllästämästä NHL:stä.

Dokumentin pääosassa nähdään aikansa pelätyimpänä NHL:n tappelijana, joskin myös loistavana pelaajana tunnettu, vuonna 2010 vain 45-vuotiaana menehtynyt ex-hyökkääjä Bob Probert.

Jatkuvissa ongelmissa kaukalon ulkopuolella alkoholin ja huumeiden täyttämän elämänsä kanssa ollut Probert oli rakastettu ja fanien palvoma urheilusankari, jonka uran 150 tappelua jättivät miehen elämän loppupuolella tähän karun jäljen vakavan CTE-aivovamman myötä.

Dokumentissa kuullaan paitsi Probertin entisiä peli- sekä tappelukavereita, myös tämän perhettä vaimosta ja lapsista lähtien. Varsinkin perheenjäsenten haastattelujen sekä kotivideopätkien myötä katsoja pääsee näkemään Probertista myös inhimillisemmän puolen miehen gooniroolin takaa.

Varsinaisen idiootin kuvan itsestään dokumentissa jättää useaan otteeseen ääneen sekä haastattelujen että vanhojen videoklippien myötä pääsevä Don Cherry. Kanadalainen kiekkoikoni ylistää ja glorifioi kaukaloväkivaltaa suorastaan oksettavalla tavalla, samalla aivovammoja väheksyen.

Rahtusen vajaa puolentoista tunnin pituinen dokumentti nyt katsottavissa YLE Areenasta.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.