Viime syksyllä NHL-kaukalot KHL:ään vaihtanut hyökkääjä Sven Andrighetto ei saanut parasta mahdollista starttia Venäjällä.

Avangard Omskia edustava sveitsiläinen teki KHL:n runkosarjassa 56 otteluun odotuksiin nähden vaatimattomat pisteet 13+14=27.

Omskin presidentti Maxim Sushinski ei ainakaan häpeillyt heittää tähtihankintaansa ”bussin alle”.

– Andrighettolla oli todella paljon potentiaalia. Hän lukee peliä hyvin. Hänellä olisi ollut kykyjä tehdä niin paljon enemmän. Hän ei kuitenkaan sopinut mihinkään ketjuun. Hän teki harjoituksissa ihmeitä. Olimme aluksi todella innoissamme hänestä, mutta emme sitten koskaan nähneet sitä Sveniä, joka pelasi MM-kisoissa tai NHL:ssä. Ehkä se johtuu siitä, että sveitsiläinen joutui tulemaan Venäjälle. En oikein tiedä hänelle tapahtui, mutta Andrighetton pelaaminen ei sopinut meille ollenkaan, Sushinski latasi venäläiselle Match TV:lle.

Andrighettolla on vielä ensi kaudesta sopimus voimassa Omskin kanssa. 27-vuotiaan hyökkääjän jatkaminen seurassa ei kuitenkaan ole mitenkään varmaa.

Andrighetton ura on menossa uhkaavasti alaviistoon. Taiturimainen hyökkääjä viiletti vielä hetki sitten Colorado Avalanchen ykkösketjussa Mikko Rantasen ja Nathan MacKinnonin laitahyökkääjänä.