Hyökkääjä Janne Kuokkanen vaihtoi helmikuun lopussa maisemaa, kun Carolina Hurricanes kauppasi suomalaisen New Jersey Devilsiin.

Vaikka 21-vuotias Kuokkanen oli esiintynyt vakuuttavasti Hurricanesin farmiseura Charlotte Checkersissä, niin hän ei saanut paljoakaan vastuuta NHL:n puolella. Tästä syystä maisemanvaihto voi tehdä hyvääkin.

– Vähän (siirto) yllätti, mutta toisaalta sitä oli vähän odoteltukin. Carolinassa ei paikka ikinä oikein auennut kunnolla, ja odottelin, että jos muualta saisin mahdollisuuden. Nyt se viimein tuli, ja mikäs tässä. Nyt on uusi mahdollisuus, ja toivottavasti kaikki menee hyvin, Kuokkanen sanoi NHL.comin haastattelussa.

Uudessa organisaatiossa Kuokkanen sai lentävän lähdön. Binghamton Devilsin riveissä suomalainen tykitti heti neljään ensimmäiseen otteluun kuusi (3+3) tehopistettä.

Huippunäyttöjen myötä hänet nostettiin Devilsiin, mutta kausi katkesi ainakin väliaikaisesti koronaviruksen vuoksi. Kuokkanen tietää kuitenkin, mitä hän haluaa tuoda kaukaloon, kun seuraavan kerran siihen aukeaa mahdollisuus.

– Fiksua hyökkäyssuuntaan pelaamista ja toisaalta myös puolustamista, ettei omissa soi. Fiksua ja kovatempoista lätkää, Kuokkanen kertoi.