Urheilumedia SB Nationin alasivusto Silver Seven julkaisi keskiviikkona listauksen 20:sta aliarvostetuimmasta ensi kesänä NHL:ään varattavasta pelaajasta.

Suomalaisittain listaus tarjosi mielenkiintoa, sillä hyökkääjä Veeti Miettinen oli valittu jopa sijalle neljä.

18-vuotias Kiekko-Espoon lupaus on takonut tällä kaudella A-junioreiden SM-liigassa hurjaa jälkeä, kun 52 ottelussa on syntynyt pisteet 42+31=73.

Miettinen on ollut useissa ennakkokaavailuissa ollut lähempänä kolmannen tai neljännen kierroksen varausta. Silver Seven kuitenkin uskoo, että suomalaistaituri voisi löytyä enemmänkin sijoilta 33-80.

– Minkä takia Miettinen ei löydy niin korkealta varausarvioissa? Isoin syy on hänen kokonsa (175cm). Myös se vaikuttaa, että hän on syntynyt vain viikko vuoden 2019 varaustilaisuuden ikärajan jälkeen. Miettinen ei oikein olisi voinut tehdä tällä kaudella enää mitään paremmin todistaakseen olevansa kärkitason lahjakkuus. Se, että hänet arvioidaan toiselle tai kolmannelle kierrokselle vaikuttaa jopa aliarvioimiselta hänen kykyihinsä nähden, sivusto kirjoittaa.

Jääkiekkoa tilastojen avulla analysoiva Pick224-sivusto löysi yhden mielenkiintoisen tilastofaktan Miettisen menestyksekkäästä kaudesta: Nuori espoolainen on laukonut 51 ottelussaan hurjat 289 kertaa (5,66/ottelu) maalia kohti. Yksikään muu varausikäinen pelaaja ei ole laukonut kiekkoa yhtä kovalla temmolla tällä kaudella.