NHL-sisäpiiritoimittaja ennakoi: NY Islanders -tähdelle luvassa massiivinen offer sheet

New York Islandersin ykköstähti Mathew Barzalin tulokassopimus umpeutuu tähän kauteen, eikä jo ensimmäisellä NHL-kaudellaan yli piste per peli -tahtiin tehoja nakutelleen 22-vuotiaan totisesti tarvitse tyytyä jatkossa pelaamaan pelkillä kulukorvauksilla.

Islandersin jatkosopimusneuvotteluja saattavat lisäksi sotkea myös muut NHL-seurat. Supertähtistatuksella operoiva nuori keskushyökkääjä on uskomattoman arvokasta valuuttaa NHL-markkinoilla, mistä johtuen useat seurat saattavatkin heittää peliin oman kilpailevan tarjouksensa, ns. offer sheetin. Näin uskoo myös Spittin Chiclets -podcastissa vieraillut NHL:n sisäpiiritoimittaja Elliotte Friedman.

– Uskon, että offer sheetejä tullaan näkemään. Hyviä pelaajia on tällä hetkellä vaikea löytää. Tilastot kertovat, että NHL-varaustilaisuuksissa taso romahtaa huomattavasti kahden kärkivarauksen jälkeen. Monien mielestä se (offer sheetin tekeminen) kannattaa, Friedman lataa.

Islandersin GM Lou Lamoriello on tunnettu tarkan markan seurapomona, joka ei ole valmis maksamaan ylihintaan edes suurimmille tähdille. Friedman uskookin myös Auston Matthewsin ja Mitch Marnerin nykyisten sopimusten Toronto Maple Leafsin kanssa olevan eri tasoa, mikäli konkaripomo vaikuttaisi Islandersin sijaan yhä Torontossa.

– Mikä Barzalin tilanteessa kiehtoo on se, että kaikki sanovat, että mikäli Lamoriello olisi yhä Toronton johdossa, seuran neuvottelut (Matthewsin ja Marnerin kanssa) eivät olisi edenneet nyt nähdyllä tavalla. On mielenkiintoista nähdä, mitä tällä kertaa tapahtuu, Friedman ennakoi Barzalin tulevaa sopimusta.

Tulokaskaudellaan 85 tehopistettä nakutelleen kanukin tulevan sopimuksen vuosipalkka saattaa joka tapauksessa kohota offer sheetien myötä pitkälti yli 10 miljoonaan dollariin.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!