Toronto Maple Leafsin supertähti Auston Matthews kamppailee kuluvalla kaudella tiukasti NHL:n runkosarjan kovimmalle maalintekijälle jaettavasta Maurice Richard Trophysta.

22-vuotias yhdysvaltalainen on paukuttanut toistaiseksi kuluvalla sesongilla jo 46 osumaa ja edellä taalaliigan maalipörssissä ovat ainoastaan maalin enemmän painaneet Aleksandr Ovetshkin ja David Pastrnak.

Maple Leafsin seurapomo Brendan Shanahan uskoo Matthewsin pystyvän loistamaan muillakin avuilla kuin pelkillä hyökkäystaidoilla.

Shanahan totesi TSN:lle Matthewsin olevan yksi niistä harvoista pelaajista, joka pystyy olemaan sekä liigan kovin maalintekijä että myös paras puolustava pelaaja.

Maple Leafs kärsi varhain lauantaiaamuna Suomen aikaa 1-2-vierastappion Anaheim Ducksia vastaan ja kalifornialaisryhmän pitkäaikainen kapteeni Ryan Getzlaf kommentoi tuoreeltaan Shanahanin väitteitä.

– Hän (Matthews) on mahtava pelaaja, ei epäilystäkään. Hän on ollut todella menestyksekäs ja tehnyt paljon maaleja. Luulen myös, että hänen puolustuspelinsä on kehittynyt, Getzlaf toteaa ja jatkaa:

– En näe häntä tarpeeksi kommentoidakseni onko hän liigan parhaita puolustavia hyökkääjiä ja uskonkin Brendanin pyrkivän myös lähettämään hänelle viestin, että on pelattava kaukalon molemmissa päissä.

Getzlaf toteaa kuitenkin kylmän tosiseikan nyky-NHL:stä:

– Todennäköisesti ei ole mahdollista olla sarjan paras kahden suunnan hyökkääjää ja tehdä samaan aikaan 50 maalia kaudessa, mutta hänellä on toki kyvyt siihen kunhan hänen pelinsä vielä kypsyy.