Maaliskuun alkaessa NHL-seurojen katseet alkavat kääntyä pelaajamarkkinoiden osalta jo tulevaan kesään ja Eurooppaan, jossa huippukauden pelanneita pelaajia aletaan viimeistään tässä vaiheessa tarkkailla suurennuslasin kanssa.

Yksi NHL:n suuntaan vahvoja näyttöjä antaneista euroooppalaispelureista on ZSC Lionsin 23-vuotias keskushyökkääjä Pius Suter. Sveitsiläishyökkääjä on takonut tämän kauden 50 pelissä hurjat tehot 30+23=53.

Urallaan Sveitsin liigan mestaruuden voittanut Suter on tuttu näky myös maansa maajoukkuepaidassa. Alla on mm. yhdet olympialaiset sekä iso kasa maajoukkuepelejä niin aikuisten kuin junnujenkin turnauksissa. Nuorukainen on pelannut urallaan myös parin kauden ajan Kanadan junnuliiga OHL:ssä, josta tuomisina niin ikään sarjan mestaruus.

Swiss Hockey News kirjoittaakin useiden NHL-seurojen kyselleen jo tässä vaiheessa kautta Suterin agenttitoimistolta vapailla markkinoilla NHL-oikeuksien suhteen liikkuvan hyökkääjän perään.

Suterilla on Zürichin kanssa kevääseen 2023 ulottuva sopimus, jonka NHL-optio astuu voimaan tulevana kesänä. Painakaa nimi mieleen, sillä tämä hyökkääjä nähdään suurella todennäköisyydellä Pohjois-Amerikan kaukaloissa syksyn koittaessa.