Kaapo Kakko varattiin kesän varaustilaisuudessa toisena ja nuoren suomalaishyökkääjän harteille asetettiin kovat odotukset debyyttikaudelleen New York Rangersissa.

Juuri 19-vuotta täyttäneen Kakon kausi on ollut odotuksiin nähden pettymys. Suomalainen on pelannut viime aikoina kolmosketjussa. Kakko on kerännyt 60 ottelussa tehot 8+12=20.

– Pitää nyt kuitenkin taas muistuttaa miten helkkarin nuori jätkä on kyseessä. Mitä korkeammalla numerolla sinut varataan, niin odotukset ovat aina sitä kovemmat. Pitäisi olla valmis peluri 18 vuoden iässä ja ne sällit on tosi harvassa, NHL:ssä komean uran pelannut Sami Helenius toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Helenius on itsekin käynyt läpi perehdytysohjelman pohjoisamerikkalaiseen jääkiekkoon. Ennen kuin taivas NHL-kaukaloihin aukesi, oppia käytiin hakemassa AHL:stä.

– Normaalilla kaavalla käydään kypsymässä farmissa. Totuttelemassa pohjoisamerikkalaiseen peliin. Ei noita ole hirveän montaa 18-vuotiasta jätkää tullut, jotka saman tien hyppää kelkkaan. Toki on poikkeuksia, mutta yleensä käydään ensin AHL:ssä kouliintumassa, varsinkin eurooppalaiset pelaajat, Helenius tietää.

NY Rangers-Philadelphia Flyers sunnuntaina klo 19.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.