Asiantuntijan mukaan Detroit Red Wingsin esimerkki kertoo NHL:n tasapainosta: ”Mahtava järjestelmä”

© Kuva: Getty Images

Leo Komarovin New York Islanders isännöi lauantaina Tuukka Raskin Boston Bruinsia.

Vakuuttavaa kautta jälleen pelaava Bruins on itäisessä konferenssissa sijalla yksi, mutta myös Islanders on pelannut mukiinmenevän sesongin ja miehittää idässä kuudetta sijaa ja on kiinni pudotuspelipaikassa.

– Boston on ollut jo vuosia kova. Islanders oli jonkin aikaa ihan NHL:n pohjasakkaa, mutta on noussut sieltä ja oli viime vuonnakin pudotuspeleissä. Siellä on scouttaus ja varaukset olleet onnistuneita. Barry Trotz on pidetty ja menestynyt valmentaja, tehnyt nyt hyvää työtä Islandersissa, entinen NHL-pakki Sami Helenius toteaa NHLSuomi-sivustolle.

Boston on rakentanut pitkään joukkuetta ja se elää nyt huippuvaihetta. Viime kaudella Bruins pelasi finaaleissa, mutta hävisi St. Louis Bluesille. Edellinen Bruinsin mestaruus on keväältä 2011. Islandersin huippuvuosista on aikaa. Se voitti neljä perättäistä mestaruutta vuosina 1980-1983.

– Niin ne voimasuhteet muuttuvat. Detroit esimerkiksi dominoi vuosia NHL:ää, mutta on nyt pohjasakkaa. NHL:n varausjärjestelmä on siitä mahtava. Se pitää huolen siitä, että sarja pysyy tasaisena, eikä mikään joukkue dominoi vuodesta toiseen, Helenius toteaa.

New York Islanders – Boston Bruins lauantaina klo 20.00. Ottelu näkyy suorana lähetyksenä Viasatin kanavilla ja Viaplayssa.

Kimmo Mäkinen


Barcelona voittaa Napolin – nappaa JÄTTIKERROIN 50.00!

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Saat nyt jättikertoimen 50.00 Barcelonan voitolle Napolista.