NHL-pomo paljastaa: oli hankkimassa Chris Kreiderin ennen Rangers-tähden jatkosopimusta – tähän siirto tyssäsi

© Kuva: Getty Images

New York Rangersin laitahyökkääjä Chris Kreider oli koko alkuvuoden puhutuin NHL:n siirtohuhujen kestokohde, aina siihen saakka kun jenkkitähti solmi nykyisen seuransa kanssa 7-vuotisen jatkosopimuksen vain muutamaa tuntia ennen siirtotakarajan umpeutumista.

Yksi miehen palveluksista kiinnostuneista seuroista oli hallitseva Stanley Cup -mestari St. Louis Blues. Seuran GM Doug Armstrong paljastaa nyt, että tieto supertähti Vladimir Tarasenkon paluuajankohdan aikaistumisesta oli viimeinen sinetti sille, ettei seura lopulta tehnyt tarjousta Rangers-hyökkääjästä.

– Kiinnostuksemme lopahti rehellisesti sanottuna silloin, kun saimme tietää Vladdyn palaavan. Mikäli eläisimme 1990-lukua, olisimme olleet ehdottomasti kiinnostuneita hänestä (Kreiderista). Mutta palkkakattoaikakaudella tilanne on tämä. Tiesimme, että Vladdyn palatessa joutuisimme raivaamaan x-määrän tilaa palkkakatostamme. Emme halunneet sekoittaa ydinryhmäämme ja heikentää joukkueen kemiaa niin lyhytnäköisellä peliliikkeellä, Armstrong kertoo mediatilaisuudessa.

Kreider olisi ollut todennäköisesti Bluesille vain loppukauden mittainen täsmävahvistus, sillä miehen 4,625 miljoonaa kaudessa tuottava nykyinen sopimus olisi umpeutunut tulevana kesänä. Siirron sijaan 28-vuotias jenkkilaituri allekirjoitti Rangersin kanssa 7-vuotisen jatkopahvin, joka takaa koko uransa seuraa edustaneelle luottohyökkääjälle jatkossa 6,5 miljoonan dollarin vuositulot.

» Siirtouutiset, siirtohuhut ja kaikki toteutuneet siirrot löydät erikoissivultamme!